Amsterdamse en Jordaanse Muziek

Amsterdamse Zanger

Amsterdamse Zanger Een knotsgekke Amsterdammer met bravoure. Als geen ander weet deze geboren entertainer u en uw gasten avondvullend te vermaken.
Geboren en getogen "Aan de voet van die ouwe wester", met heel zijn hart en ziel verpand "Aan de Amsterdamse grachten". Alles wat hij zingt en zegt komt "Diep uit zijn hart". De man die al jarenlang Nederlandse cafés en zalen onveilig maakt met zijn wervelende optredens.

Stelt u het zich eens voor een rasechte Amsterdammer die u entertaint met de echte onvervalste Amsterdamse meezingers, de nieuwste Nederlandstalige hits en de vetste Après-ski nummers.

Trakteert u en uw gasten op een avond top entertainment met deze Amsterdamse Zanger.

Koos Alberts

Koos Alberts, een naam die ondertussen alweer 25 jaar in de Nederlandse muziekwereld meetelt. Nadat hij al regelmatig optrad op feesten en partijen en ook nog eens tweede werd in een talentenwedstrijd, trok Koos de stoute schoenen aan en de bekende componist Peter de Wijn had wel een mooi nummer voor hem: "Ik verscheurde je foto".

Met dit nummer stapte hij naar Willem van Kooten die wel wat zag in deze zanger met zijn eigen, wat nasale, stemgeluid. Helaas loopt de single in het begin niet zo heel goed, zodat na een paar maanden de nieuwe single van Koos Alberts gelanceerd wordt: Gisteren heeft zij mij verlaten. Dit nummer is meteen een instant succes en ook zijn eerste single loopt ineens als een trein. De platenmaatschappij krijgt nu dollartekens (lees: guldens) in zijn ogen en brengt ook nog eens het kerstnummer: Waarom ben ik met Kerst zo alleen? uit. En ook dit nummer schiet de Nederlandse Top-40 in en daarmee vestigt Koos Alberts een Guinessbook-record wat tot op heden nog niet gebroken is, door met 3 singles tegelijk in de top-40 te staan. Het geluk lacht Koos Alberts, die in het echt Koos Kromhoek heet, toe. Zijn platen verkopen bij de vleet en hij heeft het ene optreden na het ander en er waren jaren dat hij zo’n 140.000 km per jaar afgelegde.

Maar dan slaat op 29 oktober 1987 het noodlot toe: op slechts een steenworp afstand van zijn huis valt Koos achter het stuur in slaap en rijdt frontaal tegen een boom aan. Zwaar gewond wordt Koos naar het ziekenhuis afgevoerd en voor zijn leven wordt gevreesd. Gelukkig is hij al snel uit levensgevaar maar dan wordt duidelijk dat Koos Alberts vanaf zijn middel verlamd is en zijn leven in een rolstoel zal moeten doorbrengen, bovendien is een van zijn twee stembanden verlamd geraakt en de dokter deelt hem mede dat zijn stem nooit meer zal klinken als voorheen. Nederland dacht hiermee het laatste van een zingende Koos Alberts te hebben gezien, maar de zanger ontving in het ziekenhuis duizenden en duizenden kaarten van fans die hem het beste wenste en hoopte dat hij ooit weer op de bühne zou staan. Gesterkt door zijn fans en zijn wilskracht om weer te zingen traint Koos hard aan zijn comeback. In 1989 is het dan zo ver, Koos is back! Hij maakt een uitgebreide tour langs de Nederlandse theaters en eindigt uiteindelijk in het Amsterdamse Concertgebouw. Sindsdien is Koos niet meer weg te denken in de Nederlandstalige scène. CD na CD gaat grif over de toonbank mede door de prachtige liedjes geschreven door Emile Hartkamp, ook verschijnen er een paar CD’s gevuld met medley’s die ook grif aftrek vinden bij de fans en in 2000 ontvang Koos Alberts ook nog eens het lintje Ridder In De Orde van Oranje Nassau. Dat lintje is ook een beetje bedoeld voor zijn vrouw Joke, die als een rots in de branding naast haar man staat en hem altijd steunt. Ondertussen is het alweer 20 jaar dat Koos Alberts in het vak zit en dat wordt gevierd met een CD en ook een DVD mag niet ontbreken. Bovendien heeft Koos Alberts een duet op genomen met zijn grootste fan van het eerste uur Frans Bauer. Kortom, de eerste 20 jaar van de artiest Koos Alberts is een feit!

Accordeonist paul P. en Duo

Paul P. Zanger, accordeonist, entertainer. Voor de échte Parijse sfeer, een chanson of musette, een mooie tango, of Italiaanse aria. Muziek bij uw romantische diner, of de sfeer van een Amsterdamse kroeg met gezellige meezingers.
Lekker inhaken op de boot met Ierse muziek en zeemans liederen.
Deze artiest is van alle markten thuis en past zich aan, op elk feest en aan al uw wensen.
Paul Papillon zit al 25 jaar in het vak en heeft naast een Conservatoriumopleiding ook een zangopleiding genoten.

Uitbreiding naar een duo is ook mogelijk, naast de accordeon krijgt U dan een contrabas en tweestemmig zangwerk.

Het Paul P. Duo

Er is maar één Ministerie in Nederland dat in het juiste tempo werkt.
Een vermakelijk en stijlvol muziekgebeuren voor diners, party's, theater en andere evenementen. Wegens een geruchtmakende staat van dienst binnen het departement van feestvreugde, waren deze heren reeds te gast op een groot aantal festiviteiten en locaties.
Door hun muzikale inzet en entertainment op maat weten zij steeds een bijdrage te leveren aan het welslagen van ieder feest.

Er kan worden gewerkt in diverse thema's;
onder andere: Franse, Nederlandse, Vlaamse en theatrale thema's.

Accordeonist René

Accordeonist René speelt op accordeon, maar ook op de modernste keyboards, op hammond orgel of eventueel op de piano te locatie. De muziekkeuze zal in geen geval een probleem zijn; René speelt wat u wenst! Van Oud-Amsterdams tot funky Jazz... Van rustige achtergrond muziek tot wilde tango!
Natuurlijk zijn al uw ideeën en suggesties van harte welkom en staat René als een der beste accordeonisten van Nederland voor u klaar om uw wensen in vervulling te laten gaan.

Het repertoire is breed

  • Amsterdamse muziek
  • Franse musettemuziek
  • Volksmuziek
  • Kerstliedjes/Sinterklaasliedjes
  • Levensliederen/Smartlappen
  • Muziek van vroeger/ Seniorenprogramma

Accordeonist Wilbert

Accordeonist Wilbert De verassing begint al met zijn outfit en de personage die hij speelt: is het een stijlvolle accordeonist, een Bourgondiër, of Anton aus Tirol? De Informele en verassende manier waarop hij met de gasten omgaat vormt de basis voor een gezellig feest waarin de gekste dingen kunnen gaan gebeuren... Door zijn jarenlange ervaring heeft hij inmiddels een grenzeloos muziekrepertoire opgebouwd in diverse stijlen: van subtiele achtergrondmuziek tot uitbundige meezingers voor groot en klein en van stijldansnummers tot vette swing!
Accordeonist Wilbert werkt niet met een vast muziekprogramma. De muziekkeuze word afgestemd op de sfeer van het feest en op de reacties van de gasten. Samen maken we er een gezellig feest van!
Naast zijn muzikale inbreng zal Wilbert ook zijn kleding en rol afstemmen op de sfeer van het feest. Eerdere rollen die hij speelde waren: Bourgondiër, zigeuner, middeleeuwse troubadour, matroos, Italiaan, Fransman, "Peer van Brussel" uit België, Anton aus Tirol, muziekpiet uit Spanje... In welke rol zou u hem willen zien?

Ook als presentator ceremoniemeester is Wilbert tijdens zijn optreden als accordeonist actief. Misschien is het prettig om op uw feest iemand te hebben die uw gasten ontvangt, hun de weg wijst, het buffet of andere belangrijke zaken aankondigt...... Wilbert kan dit op zeer ludieke wijze voor u invullen.